HOME  |  E-MAIL  |  +32 (0)3 454 04 25
 
 

 

Productie

Zeven dagen op zeven worden onze rozen handmatig geoogst door onze ervaren medewerkers. Daardoor krijgen we een zo uniform mogelijke bos rozen. Om beschadigingen te voorkomen gaan de rozen onmiddellijk in oogstwagentjes en nog in de serre gaan ze al op water. Binnen het half uur na oogsten, staat de roos in de koeling op verwerking te wachten.

Zes dagen per week sorteren we de rozen met onze bosmachine. In de verwerkingsruimte voeren gespecialiseerde medewerkers op elke roos een kwaliteitscontrole uit. Rozen die aan onze kwaliteitseisen voldoen worden in de bosmachine gehangen.

De bosmachine sorteert de rozen op lengte, stengeldikte, knophoogte, knopdikte en ook op knoprijpte. Zo komen we tot uniforme bossen rozen.

De sealmachine verpakt de rozen per 10 of 20 in een door ons ontwikkeld plastic folie. De rozen gaan daarna in groothandelshoeveelheid in een veilingfust met voorbehandeld water zodat geen bacterieontwikkeling ontstaat tijdens transport en verkoopfase.

’s Nachts worden de rozen naar de verschillende veilingen getransporteerd zodat ze ’s morgens aangekocht kunnen worden door de verschillende exporteurs, groothandelaars en bloemisten.


Wimceco - Teelt & Milieu   Wimceco - Teelt & Milieu   Wimceco - Teelt & Milieu   Wimceco - Teelt & Milieu   Wimceco - Teelt & Milieu   Wimceco - Teelt & Milieu


Teelt en productiemiddelen

Om onze rozen jaarrond te telen, maken we gebruik van assimilatiebelichting. Zo zijn onze rozen ook in de winterperiode van constante goede kwaliteit. De benodigde elektriciteit voor deze lampen produceren we zelf met WKK’s op aardgas en plantaardige olie (groene elektriciteit). Al de warmte die deze generatoren produceren wordt gebruikt om de serre te verwarmen.

Daarnaast doseren we in onze serre ook CO² om de plantengroei te bevorderen. Deze CO² is een restproduct van de industrie dat wij als meststof gebruiken.

Het klimaat in de serre maken we zo optimaal mogelijk voor onze planten. We regelen dit met behulp van een klimaat procescomputer. Deze computer regelt aan de hand van door ons bepaalde instellingen de temperatuur, de relatieve vochtigheid en de hoeveelheid licht in de serre. Hij kan ramen opensturen, energieschermdoeken sluiten, dakberegenings-sproeiers aanschakelen, water in de verwarmingsbuizen warmer of kouder mengen, te veel aan zonnestraling afschermen met schermdoeken, assimilatiebelichting aanschakelen …, kortom het ideale klimaat trachten te benaderen met de verschillende techniek waarin we hebben geïnvesteerd.


Wimceco - Teelt & Milieu   Wimceco - Teelt & Milieu   Wimceco - Teelt & Milieu   Wimceco - Teelt & Milieu   Wimceco - Teelt & Milieu   Wimceco - Teelt & Milieu


Water en voeding

Wij kweken onze rozen niet meer in de grond maar op steenwol substraat matten. Hierdoor kunnen we het wortelmilieu van onze planten zo goed mogelijk aansturen. Bij elke plant staat er een druppelaar die de plant voorziet van het nodige voedingswater. Het overtollige drainwater loopt via de teeltgoten terug naar opvangsilo’s en wordt na ontsmetting hergebruikt zodat we een gesloten kringloop hebben.

Al het regenwater dat op onze serre valt vangen we op en gebruiken dit om samen met het drainwater ons voedingswater aan te maken. Met sensors wordt de zuurtegraad (pH) en voedingstoestand (EC) continu gemeten en bijgestuurd.

 

Gewasbescherming

Om het milieu zoveel mogelijk te sparen passen we geïntegreerde gewasbescherming toe. Schadelijke insecten bestrijden we door natuurlijke vijanden in het rozengewas te brengen, pas als laatste optie grijpen we in met gewasbeschermingsmiddelen. Hiervoor beschikken we over een volautomatische spuitrobot om met een minimum aan gewasbeschermingsmiddelen een zo maximaal mogelijk resultaat te bereiken.

     Snijrozenkwekerij WIMCECO
Mussenhoevelaan 160
B-2530 BOECHOUT - België
Tel : + 32 (0)3 454 04 25
Fax : + 32 (0)3 454 22 06
E-mail : info@wimceco.be
BTW BE 0435 261 467
 

Home

Wimceco

Teelt & Milieu

Assortiment

Groothandel

Kleinhandel

Contacteer ons

Particuliere rozenverkoop
Maandag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 18:00
Dinsdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 18:00
Donderdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 18:00
Vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 18:00
Zaterdag 09:00 tot 12:00
Woendag en Zondag gesloten